Duiken in Colombia

1
Je zult niets anders ervaren dan de ultieme onderwaterreis als je gaat duiken in Colombia!

 

 

Colombia

De Republiek Colombia is een tropisch land in Zuid-Amerika. Het grenst aan Venezuela en Brazilië in het oosten, Ecuador en Peru in het zuiden, en Panama in het noordwesten.

Het noorden van Colombia wordt begrensd door de Caribische Zee en het westen door de Stille Oceaan.

Colombia is een van de megadiverse landen, die een groep landen zijn die de meerderheid van de soorten van de aarde herbergen en daarom als extreem biodivers worden beschouwd. Vanwege dit onderscheid heeft Colombia grote stappen gezet in de richting van programma's voor milieubescherming en -behoud.

Het heeft ook zijn inspanningen op het gebied van toerisme versterkt door de veiligheid te verbeteren met politie en strijdkrachten om de lokale bevolking en buitenlandse bezoekers te beschermen.

 

Duiken in Colombia

Omringd door de enorme onderwatertuin van de Stille Oceaan en door het onderwaterleven van de Caribische Zee.

Colombia is zeker meer dan zijn dichte regenwouden, torenhoge bergen en majestueuze vulkanen.

Met de voordelen van een grens met de Caribische Zee en de Stille Oceaan, heeft Colombia zeker verschillende fascinerende keuzes voor een ultieme duik: koraalformaties, diepe grotten en scheepswrakken.

Hier is  duiken in Barbados: Caraïbisch onderwatermausoleum van scheepswrakken .

De ongelooflijke vertoningen van de koraalformaties in de Caribische Zee staan ​​op de top 10 van de wereld. Deze prachtige formaties zijn niet alleen de belangrijkste attracties, maar trekken ook duizenden waterleven aan die de pracht van dit onderwaterecosysteem versterken.

De Stille Oceaan, die ook aan Colombia grenst, bevat bijna 70% van de onderwaterorganismen die in het hele oostelijke deel van de Stille Oceaan leven.

School van gegrom vissen boven prachtige koralen - Krediet: Vilainecrevette
School van gegrom vissen boven prachtige koralen - Krediet: Vilainecrevette

 

Colombia is een van de beste duikbestemmingen in Zuid-Amerika. Met geweldige mogelijkheden om oog in oog te komen met walvishaaien, hamerhaaien en bultruggen, om er maar een paar te noemen.

De watertemperatuur in Colombia is ideaal (gemiddeld 26 ° C / 79 ° F). Dit geeft toegang tot alle geweldige duikplekken gedurende het hele jaar. De beste tijd om naar Colombia te komen is echter van januari tot maart en van juni tot augustus. Gedurende deze tijden is zichtbaarheid van water het beste om te duiken.

 

Duiklocaties

De kustlijnen van de Stille Oceaan en de Caribische Zee die zich uitstrekken door Colombia, bieden absoluut de beste onderwaterdomeinen met deze uitzonderlijke duikplekken:

 

San Bernardo-eilanden

De archipel San Bernardo bestaat uit 10 eilanden en is een onvergetelijke plek in de Colombiaanse Caribische Zee. Het zit vol met ongeveer 215 soorten vissen die zich voeden met de algen en zeegrasvelden.

Isla San Andres

Isla San Andres is door de UNESCO gekozen als biosfeerreservaat en biedt plaats aan 85 soorten koraal en 270 soorten vissen, schildpadden en sponzen. Het uitzonderlijke zicht en de rustige omstandigheden van het water maken deze plaats tot een perfecte duikplek.

3
Kleurrijk Caribisch koraalrif compleet met rode vingersponzen, gouden crinoïden en vaassponzen - Credit: Dennis Sabo

 

 

Malpelo

Door de Verenigde Naties uitgeroepen tot een van de beste duiklocaties ter wereld, staat het Pacifische eilandje Malpelo bekend om zijn spannende steile wanden en mystieke onderwatergrotten. Deze 3,5 km lange enorme rotsformatie staat ook bekend om de hamerhaaien en andere haaien die in het water leven.

Islas Rosarios

Deze beroemde duiksite in Colombia heet duikers van elk niveau van ervaring welkom op een zoektocht naar een geweldig onderwateravontuur. Een van de hoogtepunten van Islas Roarios is de aandacht trekkende reeks van waterplanten.

Taganga

Elke duiker die Colombia bezoekt, moet Taganga verkennen. Deze spectaculaire duikbestemming is beladen met maanvissen, doktersvissen, vlindervissen en schorpioenvissen. Je kunt ook barracuda's en pijlstaartroggen zien jagen op hun prooi in dit gebied.

4
Twee geelstaart chirurgvissen zwemmen in koralen - Credit: Dennis Sabo

 

Providencia

Het 3de langste barrièrerif in Colombia is Providencia en het heeft absoluut de reputatie om te duiken. Deze ongelooflijke onderwaterbestemming biedt geweldige mogelijkheden voor duiken op het hoogste niveau in grotten , gezonken piratenschepen of fantastische wandduiken. Fantastische koraalrifgroei behoren ook tot de attracties die u gezien moet hebben.

Bahia Solano

Ga op bekende duiklocaties in Colombia op walvissen kijken. Geniet ook van de pracht van de mangrovejungle van Bahia Solano en het overlevende Marineschip Pearl Harbor, Sebastian de Belalcazar. Tijdens perfecte weers- en wateromstandigheden kunnen duikers de binnenkant van dit verbazingwekkende onderwatermuseum verkennen. Gigantische bultruggen worden ook gezien in de wateren van Bahia Solano.

5
Bruine Chromis die rond de bovenkant van de vatspons studeert - Credit: John A. Anderson

 

Meer weten over Colombia

Colombia heeft meer te bieden dan zijn ongerepte stranden en ongerepte onderwaterschatten. Colombia is ook trots op zijn levendige cultuur, buitengewone geschiedenis, nieuwsgierige tradities en smakelijke gerechten.

Toeristen kunnen deelnemen aan opwindende avonturensporten, rustige natuurtochten, ongelooflijke archeologische vindplaatsen en amusement met veel vermaak.

Buitenlandse bezoekers uit de Verenigde Staten, Japan , Maleisië , Singapore en enkele Europese landen kunnen vrij gemakkelijk Colombia binnen. Binnenkomst is toegestaan ​​met een visum van aankomst dat 90 dagen geldig is.

Maak je geen zorgen als je bij je houdbaarheidsdatum bent, je hebt nog steeds veel plezier en wilt langer blijven. U kunt een verlenging tot een andere maand aanvragen. Het enige dat u hoeft te doen, is eenvoudigweg een bewijs dat u Colombia verlaat op de nieuwe vastgestelde datum.