10 redenen waarom de rode zee nog steeds de beste is

De Rode Zee biedt enkele van de beste duikgebieden ter wereld ... hier zijn tien redenen waarom het zo speciaal is, van wrakken tot het leven in de zee tot liveaboard.

 

1) SCHOOLVISSEN - RAS MOHAMMED

1

 

In de zomer is er niets zo wonderlijk als duiken met de enorme scholen vissen die zich verzamelen bij Ras Mohammed op het puntje van de Sinaï. Zwermen vis zoals de blacktail snappers (boven) verzamelen zich in deinende menigten en je kunt ondergedompeld worden in een perfect gesynchroniseerd zeeleven.

 

2) HET WRAK VAN DE THISTLEGORM

3

De moeder van alle wrakken - deze schatkamer uit de Tweede Wereldoorlog verdient terecht haar status als een van 's werelds meest populaire wrakken. 

 

3) VAN DE MUUR

4

De Rode Zee staat bekend om de kwaliteit van zijn wandduiken - van de riffen rond Tiran in het noorden tot de wildernis van de Outer Islands in het zuiden. Duikplekken, prachtige muren versierd met leven, zorgen voor de beste driftduiken.

 

4) DENK GROOT - WALVIS HAAIEN

5

Niets is opwindender dan wanneer de bemanning 'Whale Shark' roept en jullie haasten je naar je masker en vinnen om in het water te komen met de grootste vis van de oceaan. 

 

5) BUITENLANDSE EILANDEN - RODE ZEEMELDEREN

6

De gebroeders, Elphinstone, Daedalus en Rocky zijn de sites van duikdromen. Wild en op afstand - dit zijn enkele van de topduiken in de Rode Zee. Snelle stroming, dramatische koraalwanden, veel haaienactie en uitstekende wrakken.

 

6) TECHNICOLOR ZACHTE KORALEN

6

De levendige explosies van zachte koralen komen vaak voor in de lengte van de Rode Zee. Golvende bossen van deze hongerige filtervoeders slingeren zachtjes in de stroming langs muren, in koraaltuinen, hangend aan grotten. Onderwater suikerspin.

 

7) DE GROTTEN EN GULLEYS VAN ST JOHN'S

8

Dit is een duik die je moet maken - de ondiepe hoekjes en gaten van het rif van St. John in het diepe zuiden zijn de ideale plek om langzaam te verkennen. Je weet nooit wat je tegen zult komen - misschien een bultkop papegaaivis of een slapende schildpad!

 

8) EEN PRACHTIG WRAK

9

De Numidia die verticaal op de steile muur van Big Brother Island ligt is misschien wel het mooiste wrak, niet alleen in de Rode Zee, maar de wereld. De zachte koralen op het bruggebied zijn een bijzondere traktatie.

 

9) LONE STARS - OCEANISCHE WHITETIPS

10

Deze pelagische zwerver benadert vaak duikboten en kan meer dan 3 meter lang zijn. Een mooie en zeer nieuwsgierige haai die een zekere opfrisser aan je veiligheidsstop kan geven!

 

10) DOWN IN SUDAN

11

Voor de weinigen die dit uiterste zuiden ondernemen, zijn er enkele spectaculaire duiken en het wrak van de Umbrië is een van de beste - laat de machinekamer niet voorbijgaan, en ook niet de Fiats in het eerste ruim (hierboven).