10 dingen die elke duiker moet weten

Bron: Torben Lonne, DIVE.in

 

Niet aanraken: zelfs als het verleidelijk is om de rug van de schildpad of de koralen aan te raken. Niet doen. Je hebt geen idee hoeveel schade je kunt aanrichten.

10 dingen die elke duiker moet weten 1

 

Drijfvermogen: dit is een van de belangrijkste vaardigheden die een duiker kan beheersen. Adem in om omhoog te gaan, uit om omlaag te gaan. Gebruik het trimvest alleen om diepteveranderingen te compenseren. Als je je drijfvermogen onder de knie wilt krijgen, hoef je alleen maar te oefenen en te oefenen op de hele duik. 

Let op je vinnen: als je geen controle hebt over je vinnen, heb je geen idee wat ze breken of wie je in het gezicht trapt. Als je iets raakt: stop, kijk en neem eventueel een slag met de handen. Het draait allemaal om uw vinnentechnieken en weten waar u zich in het water bevindt. Besteed wat tijd aan het trainen van uw vinnentechnieken . Bij voorkeur op een zandbodem.

10 dingen die elke duiker moet weten 2

 

Let op je lucht: Vergeet niet om uw lucht zo vaak mogelijk in de gaten te houden. Het beheren van uw lucht is nooit tijdverspilling, op de lange termijn krijgt u meer duiktijd.

Overschrijd nooit uw grenzen: zelfs als er de beste reden is om zo diep te gaan of die duik te doen. Overschrijd nooit datgene waarvan u denkt dat u kunt duiken, of waarvoor u bent opgeleid om te duiken. Het enige dat hier echt uit kan voortvloeien, is een decompressie ongeval . Dit is het uiterste, ik weet het, maar is het echt de moeite waard om te riskeren, alleen om wat dieper te gaan. En als het daar beneden zo cool is, waarom zou je dan niet de juiste training voor die diepte krijgen?

Volg geen groepsdruk: dit past bij punt 5, duik niet als je er niet zeker van bent dat dit het juiste duikplan voor JOU is. Laat niemand anders zeggen wat goed voor u is. Houd altijd het recht vast om je ​​duik te beëindigen.

Blijf bellen blazen: het is de belangrijkste regel bij het duiken, dus je zou het nu al moeten weten. Er zijn tal van andere manieren om uw duiktijd te verlengen , dus verspil geen tijd met het inhouden van uw adem. Het geeft je niet meer duiktijd en het kan erg gevaarlijk zijn.

Duikuitrusting: zorg voor je duikuitrusting en je uitrusting zorgt voor je. Laat de duikuitrusting niet vervuilen. Laat de automaat regelmatig keuren.

Luister naar de briefing: er is niets erger dan een duiker die geen aandacht schonk aan de briefing van de duikgidsen, en uiteindelijk verdwaalt of de duik bederft, omdat hij niet wist wat hij moest doen. Let dus gewoon op.

Niet aanraken: Ja, we hebben dit al behandeld, maar ik vind het niet erg om te herhalen. Raak niets onder water aan. Maak alleen foto's en laat alleen bellen achter. Het is echt zo belangrijk dat ik het twee keer moest noemen. Als alle duikers tijdens een duik maar één ding blijven aanraken, hebben we niets meer over.